top of page

Slutt å tro at du har dårlig viljestyrke!

Det er mye jeg VIL. Jeg har mye jeg har lyst til å få til, og har satt meg mange mål opp gjennom. Mål som var viktige for meg, som jeg visste hvordan jeg skulle gjennomføre og som jeg hadde det jeg trengte (utstyr - kunnskap- tid - sted) for å gjennomføre. Altså lå alt veldig godt til rette for å få det til!


Likevel: Jeg gjorde det ikke. Jeg gjennomførte ikke. Pisken jeg gav meg selv? «Du eier ikke viljestyrke»!


Sannheten er: Viljestyrke er en absolutt størrelse som er lik for oss alle: Vi har 100%! Og før du blir FOR provosert, iler jeg til med en viktig sannhet til: Hva vi bruker viljestyrken vår til, varierer - ja, hva vi trenger å bruke den til er like forskjellig som vi er som mennesker.


Hvilke oppgaver som krever sin del av de 100 prosentene du har, er altså helt individuelt. Er du A-menneske, bruker du (antagelig mye) mindre viljestyrke til å stå opp tidlig, en det et B-menneske gjør. Har du aldri røykt, bruker du antagelig 0% av viljestyrken din for å la det være, mens én som stumpet røyken i går bruker MASSE.


Ingen har mer enn 100% - det går ikke. Dermed er det avgjørende spørsmålet å stille deg selv:


Hvordan fordeler du viljestyrken din?


Ta en sjekk med deg selv, og de planene du har for uken som kommer:


Hvilke oppgaver krever din viljestyrke?

Fordel de 100 viljestyrke-prosentene dine på de ulike oppgavene - hvordan ser planene ut nå? Er det realistisk å klare å gjennomføre?


Det kan hende det er lurt med justeringer:


Velg å fokusere på én av de tingene som krever mye av viljestyrken din - helt til det ikke lenger krever viljestyrke å gjennomføre. Da går du videre til neste ting som krever mye - til det også «går av seg selv».


Resultat? Du mestrer litt og litt og kommer nærmere og nærmere målet - i stedet for å gå hardt og bredt ut, og falle sammen som en punktert ballong uten verken mestring eller måloppnåelse.


Lykke til!


1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page