top of page
Mentalskolen_44_edited_edited_edited.png

Foto: Birthe Ulveseth

Hei!

Jeg er Kristin Klæboe, en sprudlende, energisk og glad dame i begynnelsen av de fantastiske femtiårene. Jeg er den heldige mamma´n og bonusmamma´n til til sammen fire flotte unge voksne, og lykkelig gift med min soulmate, John Terje. Vi bor i vakre Kristiansand, sammen med sjefen i huset - pusen vår.

Min historie

Mange sånne presentasjoner som dette starter med en spektakulær, tåredryppende eller på annen måte gripende fortelling. Jeg har ingen sånn historie å servere deg - jeg er oppvokst i et kjærlig hjem, riktignok som "skilsmissebarn" i et område hvor "ingen" var det, men med foreldre som snakket godt om hverandre og som var gode venner, og en fantastisk storfamilie rundt oss. Jeg spilte i korps og trente stup, hadde gode venner og gjorde det godt på skolen. Livet utviklet seg i A4-format; studier, jeg møtte mannen som heldigvis er far til mine barn (for ellers hadde det ikke blitt akkurat våre barn), etter noen år gikk vi fra hverandre, jeg møtte mitt livs store kjærlighet, jentene er blitt voksne og bare minstemann bor hjemme et år eller to til.

 

Synes du det ble litt oppramsende og platt? Ja, vet du - det var litt sånn det var også! Selv om jeg hadde det godt (livet svinger, og det er normalt. Klart der var både oppturer og nedturer), hadde fått min egen fiiiine lille familie, dro på fantastiske reiser både privat og med jobb, hadde suksess i jobben og opplevde masse gøy - så levde jeg på en måte som observatør til eget liv. Jeg var til stede - men så likevel ting utenfra, ofte vurderende og gjerne med veldig strenge vurderingskriterier for meg selv.  

KK (1)_edited.png

For å lede andre (på en god måte vel å merke) må man kunne lede seg selv - så det var det første vi lærte på coachutdanningen. Og for en endring det gjorde: Over natten endret jeg min måte å snakke med datteren min Live på - jeg innså at jeg hadde tatt for gitt at hun tenker og kommuniserer på samme måte som meg. Det gjør hun ikke: jeg tenker mens jeg snakker, og dermed kommer det mange ord på kort tid. Hun lytter, trenger tid til å tenke på det hun har hørt og så formulere det hun skal si - og så snakker hun. Når jeg fylte alle tenkepausene hennes med flere ord, mer informasjon, ble det jo HELT umulig for oss å få til å snakke sammen! Så jeg lærte å holde munn når jeg hadde sagt mitt. Og ventet. Og voila; Live følte seg sett og hørt, og jeg fikk vite hva hun faktisk tenkte og mente - ikke bare alt jeg tankeleste mens jeg pratet selv.

Det er klart at å slutte å krangle med femtenåringen over natten, og attpåtil få god stemning og den udelte gleden å bli bedre kjent med ungen min - det ga enorm inspirasjon til å finne ut hva mer jeg kunne gjøre for å få det bedre i livet. 

Og det har jeg gjort! Eller, jeg skal være ærlig: det gjør jeg - det er blitt en livsstil. Jeg møtte en kamerat jeg ikke hadde sett på årevis, og da han spurte hvordan det gikk med meg, la han til: "På Facebook ser det ut som du har det kjempegøy hele tiden"! Han inviterte nok til at jeg skulle avkrefte det. Men det kunne jeg altså ikke: Jeg har det veldig bra og jeg har det mye gøy - og jeg vet at jeg skaper det gode livet selv.

Siden du fortsatt henger med her, så får du her to viktige leveregler jeg har:

  • Enhver er sin egen lykkes smed. Det er en gave, ikke en last: Det er opp til meg! Hurra!

  • Uansett hvor bra du har det - du kan alltid få det bedre, og det synes jeg du fortjener! 

Lurer du på hvordan? Hva det innebærer for deg? Tja, det kan ikke jeg fortelle deg, for mine svar er mine og gjelder meg. Det jeg kan, er å hjelpe deg å finne dine

Det er det HELT slutt på - og endringen skjedde over natten - i hvert fall starten på den! Hva som skjedde? Jo, det skal jeg fortelle deg: Jeg ønsket å bli en bedre leder, og meldte meg på et coachingkurs. Det er det smarteste jeg har gjort i mitt liv

Nysgjerrig på hva jeg som coach kan hjelpe med?

Om coaching er riktig for deg? 

 

Ta kontakt her, og

skriv litt om hvor skoen trykker -

så tar vi en uformell samtale

og finner ut av det sammen!

Ta kontakt med meg!

Takk for din melding!

Faglig bakgrunn

Jeg er sertifisert coach i den norske coachforening, DNCF, og har mange hundre timers coacherfaring etter endt utdannelse. Jeg er også sertifisert Quantum Leap Business Coach hos Coach Team House of leadership

I tillegg har jeg også gjennomført sertifisering som trener hos International Sosciety of Neuro-Semantics. Det betyr at jeg er kvalifisert til å utdanne og sertifisere coacher, og jeg er i dag engasjert som instruktør på coachutdanningen til Mentalskolen AS. Mentalskolen er en anerkjent og DNCF-godkjent coachingskole - du kan lese mer ved å klikke her. 

Fra tidligere er jeg utdannet adjunkt og har mange års erfaring i skolen. Jeg har også drevet mitt eget selskap, med flere års erfaring innen salgsledelse og ledertrening.

bottom of page